maanantai 15. joulukuuta 2014

Villalanka kranssi

Viimeksi olin innostunut Pintersistä bongaamistani jouluisista kransseista ja päätin kokeilla ihka ensimmäistä kranssiani. Päädyin kokeilemaan villalankasta tehtyä kranssia, koska se vaikutti helpohkolta aloittelijalle.

Kranssi on roikkunut nyt ovessa jo muutaman päivän, en vaan ole (mukamas) kerennyt kuvaamaan sitä. Luin hiljattain jostain lehdestä, että paras joulukoristelu on juuri oman kodin tyylin sopiva. Olen samaa mieltä jutun kirjoittajan kanssa.
Materiaaleina käytin styroksista kranssipohjaa, valkoista ja mustaa villalankaa, kahden kokoisia punaisia puuhelmiä, juuttinarua ja kankaista lahjanauhaa. Kranssipohja on halkaisijaltaan 25 cm ja koostuu kahdesta osasta, jotka olen kiinnittänyt toisiinsa tehoteipillä. Olisin halusin suuremman kranssipohjan, mutta taisin olla hieman myöhään liikkeellä, sillä monesta liikkestä kranssipohjat olivat jo loppuneet.Alunperin kranssin tehosteeksi olin valinnut puisen oksanpalasista tehdyn kuusi-koristeen, mutta jotenkin jäin haikailemaan inspiraatio kranssini punaista väri pilkkua ja päädyin lopulta punaisiin puuhelmiin. Vaihtoehtoina työpöydällä oli myös kuusen havut ja pihjalanmarjat, mutta pelkäsin, että ne olisivat vain väliaikaisen ratkaisu, eikä kranssi kestäisi yhtä joulua kauempaa.Aloitin villalanka kieputtelun teippaamalla ensimmäinen langanpätkä styroxkranssilevyjen väliin tehoteipillä ennen palojen teippaamista kiinni. Tämän jälkeen aloin vaan kieputella vuoroin mustaa ja vuoroin valkoista lankaa kranssin ympärille. Alussa olin hieman miettinyt minkä levyisiä kerroksia mustasta ja valkoisesta langasta haluan, silti lopputuloksessa on havaittavissa pientä epätasaisuutta kerrosten leveydessä.


Viimeissitä työvaiheista ei kuvia löydy, mutta punaiset puuhelmet on kiinnitetty kranssiin juuttinarulla ja päätelty näkyvin tuplasolmuin. Helmiä on kahta eri kokoa, muistaakseni 32 mm ja 28 mm. Niissä oli mukavan isot reiät, joten niiden läpi oli helppo pujotella kaksinkertainen paksuhko juuttinaru. Helmien päähän tehtyjä solmuna olen vahvistanut hieman liimalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti