maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukalenteri

Tänä aamuna on avattu uuden joulukalenterin ensimmäinen luukku pussi. Ilokseni sain huomata, että jopa 1-vuotiaasta joulukalenterin avaus oli jännää puuhaa. Olin alustavasti hieman uumoillut, että vielä tänä vuonna koko joulukalenteri hässäkkä on enemmän aikuisille kuin lapselle, mutta toistaiseksi näyttää siltä että olin väärässä (hyvä niin).

Kerkesin aikaisemmin innoissani jakaa muutaman kuvan joulukalenterin kankaista ja tekovaiheesta. Vaihdoin eilen syksyiset omenat talviteloille ja joulukalenteri pussit puuhun. Osassa pusseista on jo yllätykset sisällä, mutta iso osa pusseista on vielä tyhjiä. Pusseista löytyy niin koristetta, lelua kuin tarpeellistakin. Sellaisia juttuja kuten lego-palasia, pieniä joulukoristeita, mummon tekemä huopatonttu, sukkia jne. Tyhjillään oleviin pusseihin olisi vielä tarkoitus tulla vielä pientä jouluista syötävää niin kuin mandariinejä tai pipareita, sekä lappuja joihin on kirjoitettu jotain hauskaa tekemistä yhdessä.


Kaikki kaksikymmentäneljä joulupussia lastenhuoneen puussaJoulukalenterin luukkuina toimii kankaisia pusseja, joihin on sabluunan avulla maalattu numerot yhdestä kahteenkymmeneenneljään. Kaikki pussit on vuorellisia, vaikka puussa roikkuessaan sisävuorta ei juurikaan näy.


Tein pusseja kahta eri kokoa. Pienempään pussiin ei kummenpia mahdu, mutta ei tarvitsekaan. Tarkoitus ei ole kyllästää lasta tavaroilla vaan tarjota yhteisiä kokemuksia ja yllätyksiä. Kirppikseltä löytynyt dublo legoautokin on rikottu osiin ja jaettu neljään eri pussiin :-)Ensiksi ompelin pussit lähes valmiiksi, nauhakujaa lukuunottamatta. Seuraavaksi taittelin pussin sisälle hieman jämäkartonkia ettei kangasväri mene kankaasta läpi ja tahri toista puolta.


Numeroihin käytin valmista sabluunaa ja tummille kangasväreille tarkoitettua mustaa kangasväriä. Laitoin väriä pahvilautaselle ja käytin meikkisientä työvälineenä.
Ylimääräinen kangasväri kannattaa taputella meikkisienellä tuohon pahvilautaselle, jos sieni on liian kostea niin väri leviää helposti sabluunan reunoista tuottaen epäsiistiä jälkeä. Itse pyyhkäisin sabluunan puhtaaksi kummaltakin puolelta märällä paperillla joka numeron jälkeen.Valmiit numerot pusseissa. Alimmassa kuvassa näkyy miltä pussin sisään työnnetty jämäpahvi näyttää.Lopuksi ripustin pussille pyykkinarulle, jotta kangasväri saisi kuivahtaa rauhassa. Annoin kangasvärin kuivaa rauhassa seuraavaan päivään, jolloin silitin pussit. Silitys auttaa tietääkseni kangasväriä pysyvyydessä, mutta halusin myös pussit sileäksi vuorta myöten ennen viimeistä vaihetta.Viimeiseksi ompelin nauhakujat pusseihin ja sujautin kiristysnauhat niihin. Minun olisi pitänyt ostaa enemmän satiininauhaa, jotta olisin saanut kahdet nauhat (siis kummallakin puolellaekiristysnauhat) pusseihin, mutta toistaiseksi mennään nyt näillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti