torstai 4. syyskuuta 2014

Tapettia, tapettia

Muutamissa aikaisemmissa jutuissa (esimerkiksi täällä ja täällä) vilahdellut lastenhuoneen tapetti on Ferm Living:n Cloud-tapetti.

Kuva lainattu täältä

Olen ollut todella tyytyväinen tapettihankintaan. Se on mielestäni juuri niin ihana kuin kuvista näkyy ja todella laadukas. Halusin nimenomaan (sukupuoli-)neutraalin lastenhuoneen tapetin, joka kestää hieman aikaa. Tapetinvalinta hetkellä en näet tiennyt kuka huoneessa tulee asustamaan, joten jo senkin takia neutraali tapetti oli tähän huoneeseen nappivalinta. 

Isompien sisustusjuttujen kohdalla käytän yleensä runsaasti aikaa harkintaan, jotta lopullinen osto-/sisutuspäätös ei alkaisi kaduttaa jo muutaman viikon, kuukauden tai vuoden kuluttua. 

Olohuoneen tapettia on myös näkynyt muutamissa aikaisemmin esitellyissä kuvissa (kuppikakkukortti ja pääsiäismunat). Tapetti on Boråstapeterin jo mallistosta poistunut malli. Tätä tapettia tuskin olisin tullut valinneeksi ellen olisi Värisilmässä törmännyt mallirullaan kyseisestä tapetista ja tuonut sitä kotiin 'sovitettavaksi'.Makuuhuoneesta löytyy Cole & Son:n Rajapur tapetti, jossa on varsin isokokoinen printti.Koko asuntomme tapettien kohdalla käytin suseita tunteja selailemalla ulkomaisia nettikauppoja ja pläräilemällä tapettikansioita eri rautakaupoissa ja sisustusliikkeissä. Osa tapeteista on ostettu Suomesta kivijalkaliikkeistä, toiset taas ulkomailta nettikaupoista. Nettikaupoista uskalsin tilata, koska olin panostanut hieman aikaa ja rahaa tilaamalla etukäteen mallipalat kiinnostavista tapeteista. Ylimääräisistä mallikappaleista voi muuten askarrella kaikenlaista kivaa. Itse olen tehnyt mm. tapetti-kirjan lapselle. Yritänpä muistaa laittaa jossain vaiheessa pari kuvaa siitä. 

Käytän jonkin verran Pinterestiä ideoiden keräämiseen ja tallentamiseen. Minun 'Wallpaper Inspiration' kansiosta voi käydä kurkkaamassa minkälaista visuaalista ajatuksen virtaa sinne tallensin.


Miksi muuten lastenhuoneiden tapettivaihtoehdot on niin täynnä selkeästi tytöille tai pojille suunnattuja tapetteja? Uskoisin, että on monia perheitä, joissa samassa huoneessa asuu eri sukupuolta olevat sisarukset...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti