torstai 29. toukokuuta 2014

Lastenhuoneen puu

Lastenhuoneen seinältä löytyy vielä toistaiseksi hieman keskeneräinen askarteluprojekti, joka on useamman käsistään näppärän henkilön työn tulosta.

Lapsen pituuskasvun seurantaan suunniteltu puu on tehty vanerista ja leikattu kuviosahalla, jonka jälkeen se on maalattu ihan perus remonttimaalilla (remonttiässä), jotta se kestäisi kulutusta kuten esimerkiksi pyyhkimistä. Pituusmitta on piirretty puuhun käsin valkoisella askartelu tussilla, joka ei liukene veteen ja sopii puulle. Askartelu kaupassa ehdottivat, että käyttäisin mittatarranauhaa vapaan käden sijaan, koska heidän mielestään vapaalla kädellä ei saa tarpeeksi siistiä jälkeä. Jonkin aikaa jaksoin netistä etsiskellä sopivaa tarranauhaa, kunnes luovutin ja päätin luottaa omaan alkuperäiseen näkemykseeni.Puussa roikkuu tällä hetkellä yksi pieni yksinäinen huopalintu, jonka sain Ferm Living paketista kylkiäisenä, mutta puuhun on tulossa lisää erilaisia koristeita. Tarkoitus olisi, että puuta voisi pukea eri vuodenaikojen ja vaikkapa juhlien mukaan erilaisin koristein. Kesällä lintuja ja perhosia, syksyllä omenoita, jouluna vaikkapa tonttuja ja pääsiäisenä pupuja. 

Helatorstai aamu on vierähtänyt mukavasti huovutusta opetellessa, saas nähdä miten minun huopaporsas, -perhonen ja -sydämet onnistuivat. 

Idea puusta oli alunperin omani, mutta itse puun toteutus on äitini ja hänen miehensä käsialaa. Omaa käteni jälkeä on toistaiseksi vasta käsinpiirretty pituusmitta sekä pituudet. Tämä tosin muuttuu pian kun puuhun muuttavat uudet huopaiset asukit.

Psst.....Ensimmäisessä kuvassa vilahtaa myös muita äitini tekemiä huovutusihanuuksia, kuten seinällä oleva aurinko sekä huopapallomobile, joka on pinnasängyn yllä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti