perjantai 16. toukokuuta 2014

Kangaspäällysteiset pääsiäismunakoristeet

Ehkä hieman hassua esitellä pääsiäiseen liittyvää kausittaista koristetta useita viikkoja pääsiäisen jälkeen. Toisaalta jos en nyt sitä esittele se hautautuu jonnekkin arkistojen kätköihin. Joten menköön.

Idea kangaspäällysteisistä pääsiäismunista on peräisin Sinellistä ja olen toteuttaut ne heiltä saamieni (myymälästä saatu moniste) ohjeiden mukaan.

Tarvikkeet;
  • Styroxmunia
  • Kangasta
  • Organanza-ja/tai koristenauhaa, pitsiä tms.
  • Kaksipuolista tehoteippiä tai liimaa
  • Sakset ja veitsi
Käytin 10 cm ja 8 cm kokoisia styroxmunia, koska halusin tehdä melko kookkaita koristeita. Uskoisin, että 8 cm ja 6 cm soveltuvat parhaiten jos tarkoituksena on ripustaa munat roikkumaan esimerkiksi pajunoksaan maljakossa. 

Ohjeet;

Leikkaa neljä kangaspalaa, alla olevan mallin mukaan. Huomaa, että kuva ei näy blogissa alkuperäisessä koossaan (A4), jonka vuoksi olen antanut maksimi pituudet ja leveydet kummallekkin muna koolle. 


Tee veitsen avulla neljä viiltoa pitkittäissuunnassa styroxmunaan. Itse käytin ihan vain terävää keittiöveistä, mutta askarteluveitsi lienee parempi vaihtoehto jos haluaa säästellä keittiöveitsiään


Aseta kangaspala kahden pitkittäisviillon väliin ja työnnä reuna viiltoon veitsen avulla. Käytin tähän normaalia ruokaveistä, koska terävän veitsen avulla onnistuin jotenkin murtamaan yhdestä styroxmunasta palasen irti. Tee sama kaikilla neljällä kangaspalalla kunnes styroxmuna on kauttaaltaan kankaalla verhottu.Ylemmissä kuvissa on 8 cm styroxmuna. Alemmassa kuvassa 10 cm styroxmuna


Kiinnitä koristenauhaa joko kaksipuolisen tehoteipin tai liiman avulla saumakohtien päälle niin, että ne jäävät piiloon. Itse käytin tehoteippiä, koska jotkin liimat saattavat näkyä ikävästi kankaan läpi. Koristenauhana käytin ensin hieman leveämpään pitsiä, jonka päälle laitoin kapeamman koristenauhan.Solmi koristenauhasta mieleisesi rusetti ja ripustin. Sinelli ohjeessa olleet rusetit ovat huomattavasti runsaanpia ja näyttävämpiä. Itse jouduin valitettavasti tyytymään hieman vaatimattomampiin versioihin, koska olin hankkinut koristenauhan sellaisessa kokoelma pakkauksessa, eikä yksittäiset nauhat olleet tarpeeksi pitkiä runsaisiin rusetteihin. Valmista tuli!Ripusta näytille ja ihaile kättesi jälkeä :-)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti