torstai 3. heinäkuuta 2014

Muistipeli pilttipurkin kansista

Olen säilytttänyt ison kasan pilttipurkkeja uudelleen käyttöä varten sen sijaan, että veisin ne lasinkeräykseen. Pääasiassa käytän niitä itsetehtyjen vauvan ruokien pakastukseen, mutta pelkän pinterestin selailun perusteella pilttipurkeille on paljon uusia käyttätarkoituksia (KLIK).

Alunperin suunnittelin tekeväni purkeista ulkovalot, mutta näin kesäisin ei ole yhtä paljon vaihtoehtoja ulkovalosarjoista tarjolla kuin joulun aikaan, joten taidan toteuttaa tämän idean tuonnenpana.


Koska olen innokas lautapelaaja, oli ihan luonnollista että innostuin pilttipiirin omasta kierrätysideasta eli muistipelistä. Ensiksi maalasin purkkien kannet mustaksi ja jätin ulos kuivamaan. Käytiin maalaamiseen mustaa matta spraymaalia, koska se kuivuu tosi nopeasti ja sitä sattui löytymään kotonta. Maalaustulosta tarkastellessani huomasin, että maalipinta naarmuttuu tosi helposti ja käsittelin pinnan toistamiseen. Joku muu maali olisi varmasti toiminut tähän tarkoitukseen paremmin, mutta nyt mennää näillä. Kannattaa  muuten käyttää jonkinlaisia suojakäsineitä, ettei kaikki sormet ole ihan spraymaalissa.
 Seuraavaksi tulostin valitsemani muistipeli kuvat hieman paksummalle paperille (ei ehkä kuitekaan ihan kartonkia?!) ja leikkasin ne valmiiksi. Yllä olevat eläinaiheiset kuvat ovat peräisin OopsyDaisy Blogista ja ovat juuri oikeankokoiset pilttipurkkien kansiin. Hakusanoilla free printable cupcake toppers löytyy paljon pyöreitä (toki muunkin muotoisia) tulostettavia kuvia, jotka sopii mainosti muistipeli tarkoitukseen. HaleGrafx sivustolta löytyy hurjasti aiheeseen sopivaa materiaalia.
Koristelin hieman purkinkansia pilkullisella washi-teipillä ja liimasin kuvat kuvat kansien alapuolelle. Viimeiseksi leikkasin kontaktimuovista hieman kuvia isompia pyöreitä palasia ja asetin ne kuvien päälle suojaamaan niitä tahmaisilta pikku sormilta :-)
Tässä sitten valmis peli. Vielä pitäisi tehdä pelille joku rasia tai pussukka jossa sitä säilöä, mutta se onkin sitten jonkun toisen päivän homma.

Muita toteuttamisen arvoisia ideoita olivat mielestäni joulukalenteri sekä maustepurkit. 


  Kuva: pinterest.com

 Kuva: http://www.refurnishedliving.com/

Kuva: amber52.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti