lauantai 28. kesäkuuta 2014

Huovutus opissa

Olin huovutus opissa äitini luona jokin aika sitten jossa minulle opetettiin neulalla huovuttamista muotteja apuna käyttäen. Huovutus oli mielestäni tosi kivaa puuhaa ja aion ehdottomasti huovutella lisää kunhan kerkeän. 

Olen siis kokeillut vain yhdenlaista huovutusta tämän yhden ainoan kerran, joten en aio jaella sen enempää neuvoja tai ohjeita siitä miten homma toimii. Listaan kuitenkin muutamia työvaiheita havainnollistamaan valokuvia.


Huovutuksessa käytettiin apuna pikkuruisia piparkakkumuotteja


 Revin ohuita kerroksia huovutusvillasta, jotka sulloin possu muottiin 
Pistelin huovutusneulalla villaa kasaan muotin sisällä ja onnistuin siinä samalla rikkomaan kaksi huovutusneulaa, oops! Huovutusneula menee todella helposti rikki, jonka vuoksi käytin muotin alla pehmeää paksua pesusientä.  Kaupoissa on ilmeisesti saatavilla joku tarkoitukseen sopiva tuote, mutta pesusieni toimi loistavasti.Pistelin villaa huovutusneulalla kunnes se alkoi menemään enemmän kasaan. Yritin olla huolellinen, jotta villaa oli tasaisesti joka puolella ja myös muotin pienet kulmat olisivat täynnä villaaNyt possua on mielestäni riittävästi käsitelty huovutusneulalla ja voin siirtyä seuraavaksi vesihuovutusvaiheeseen


Vesihuovutusvaiheessa villa kastellaan muotissaan ensin kuumassa / lämpimässä vedessä, jonka jälkeen lisään villalle hieman mäntysuopaa. Käytin niin lämmintä vettä kuin sormeni suinkin pystyin kestämään.


Sitten painelen käsin mäntysuopaista ja märkää villaa muotissaan. Välillä pesen mäntysuovat kylmällä vedellä pois jonka jälkeen vaihdan taas lämpimään veteen. Vaihtelen veden lämpötilaa kylmästä lämpimään ainakin neljä kertaa koko ajan painella villaa käsin tiivimmäksi.


Lopulta yritän painella loputkin vedet pois ja jätän huovutukset kuivamaan vähintään seuraavaan päiväänTarvikkeina huovutuksessa meillä oli huovutusvillaa, huovutusneula, piparkakkumuotteja, pesusieni, kylmää ja kuumaa vettä sekä mäntysuopaa. Äidilläni oli aika varasto kaikenlaisia huovutusvilloja, jonka lisäksi olin hankkinut kolme pussia erilaisia huovutusvilloja kierrätyskeskuksesta. Aika erikoinen paikka ostaa askartelu tarvikkeita, mutta siellä ilmeisesti oli jonkun toimintansa lopettaneen askartelukaupan myymättä jääneet tuotteet tarjolla.  Käytimme huovutuksessa siis aivan tavallista villaa (vaalenpunainen possu muotissa käytetty) sekä merinovillaa (turkoosi ja siinen sydän muotissa käytetty), joka huovuttui erityisen hyvin


Huovutukset kuivumassa. Possu, liila perhonen ja kummatkin sydämet on minun tekemiä, loput ovat äitini käsialaa. 


Kuivaneet huovutukset ilman muotteja ovat pitäneet muotonsa ihan kivasti. Seuraavaksi huovutuksiin laitetaan kiinnitysnauhat ja ripustetaan lastenhuoneen puuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti