lauantai 8. syyskuuta 2012

Luovuus-hiatus

Oma luovuuteni elää hiljaiseloa joten lainaan ideoita muilta, tällä kertaa saamelaisilta. Hankin reilu vuosi sitten poronnahasta ja tinalangasta tehdyn rannekorun, josta on sittemmin tullut yksi suosikeistani. En edes muista milloin viimeksi olen ottanut rannekorun pois ranteesta. Korunosto päätöstä miettiessäni myyjä vinkkasi, että koru on kestävää tekoa eikä sitä tarvitse ottaa pois edes saunassa tai suihkussa. Myyjättären puheet ovat pitäneet hyvin kutinsa, sillä rannekoruni on käynyt useampaan otteeseen saunassa, uimassa ja suihkussa, uinut tiskivedessä ja kuralammikossa. Poronnahka on edelleen ihanan pehmeää eikä tinalangassakaan ole huomattavissa mitään muutosta. 

Eräs tapaamani koru-intoilija kertoi itse kokeilleensa korujen tekoja ja vakuutteli ettei se niin kovin vaikeaa ollut. Uskaltaisikohan sitä itsekin kokeilla? Lähinnä tässä mietityttää se mistä saisin värjättyä poronnahkaa ja tinalankaa. 

(Hyvää) kuvaa omasta rannekorusta en nyt näihin hätiin saa, mutta tässä muutamia esimerkkejä muiden tekemistä saamelaistyyppisistä tinakoruista. Eikös ole ihania?

Kaikki kuvat on lainattu. All the images have been borrowed. 

Jos olette tehneet tämän tyyppisiä koruja otan mielellään vastaan vinkkejä ja tietysti niitä linkkejä teidän sivuillenne. 

Piti vielä kysyä spämmätäänkö kenenkään muun komenttilaatikkoa kaupallisilla tiedotteilla? En ollut käynyt aikoihin bloggerissa, joten oli pieni yllätys että siellä odotti taas kasa erään ulkolaisen helmikaupan mukamas-kommentteja (siis omaa mainostustaan). 

5 kommenttia:

 1. Mulla ei ole vinkkejä tuollaisen korun tekemiseen tai materiaalien ostoon, mutta kovasti kiinnostaisi tietää, mistä tuollaisen korun voisi ostaa itselleen :) Tuollainen rannekoru olisi just eikä melkein mun makuuni!

  VastaaPoista
 2. Outi - omani olen ostanut Siidasta (saamelaismuseo), joka sijaitsee Inarissa. Myyntipaikkoja on varmasti useampiakin, sillä monelle pohjoisen tutultani löytyy tälläisiä ranteesta.

  VastaaPoista
 3. Ja jos Inari tuntuu kaukaisuudelta niin Etsy sivuilta hakusanoilla *Sami jewelry* löytyy aika kiva valikoima vastaavanlaisia koruja. Kannattaa myös piipahtaa SwedArt:n sivuilla (http://www.swedart.com/lapland_Jewelry_info.htm)

  VastaaPoista
 4. Tuota SwedArtia lopulta katselin pitkään, mutta säästin pitkän pennin, kun tilasinkin rannekoruni suomalaiselta bloggaajalta (Katjan korut ja käsityöt), joka tekee noita koruja ihan harrastuksena ja ainakin kuvista päätellen tekee todella siistiä ja kaunista jälkeä :D En malta odottaa!

  VastaaPoista
 5. Löysin itseni myös selailemasta Katjan koruja. Kiitos vinkistä. Toivottavasti esittelet blogisi puolella uuden rannekorusi.

  VastaaPoista